...........qué s'està fent?

TRASPÀS DEL PARE LL. VILA

El P. Lluís Vila cmf va morir el diumenge dia 27 a l’edat de 85 anys.

Missa pel seu repòs etern, dilluns dia 5 de desembre a les 19’30h. a l’Església del Lledó, on ell va exercí el seu ministeri sacerdotal.

Ell era fill de la ciutat de Vic i va ingressar de jovenet a la Congregació de Missioners Claretians fundada per Sant Antoni Maria Claret  a la seva mateixa ciutat.

Després dels seus estudis, com van fer molts companys seus, va dedicar la seva vida a l’educació d’infants i adolescents als col·legi Claretià de Sallent, al Seminari Claretià de Cervera a Montgat i al Claret de Valls que compartia amb la feina de Vicari de la Parròquia nostra del Lledó.

Va ser en aquesta parròquia que la feligresia el va sentir molt a prop seu, per la seva dedicació i senzillesa amb el tacte amb les persones. No fallava mai la seva Missa diària al convent de les Germanes Mínimes i si calia a celebrar el que convingués al nostre Santuari.

Era de tracta amable, cordial, servicial i sacrificat. Ell sempre deia que era un “tapaforats” perquè allà on calia un servei, hi era present fent la feina ben feta i suplint el qui l’havia de fer. No el vaig veure mai enfadat, ni que es posés nerviós per la feina. Una de les seves facetes va ser, en el seu temps, acompanyar els infants amb un equip de monitors a fer colònies d’estiu. Això l’apassionava i ho feia amb una professionalitat que ja voldria per molts monitors d’avui. Fins que va dir prou, en veure que se li feia cada dia més difícil acompanyar els nens i adolescents i que no responien a les seves exigències. Però podem ben dir que va ser “MESTRE”  en l’educació i que molts el recorden sempre amb elogis del que havien rebut del P. Vila.

Els anys passats a Valls tant al Col·legi Claret com a la Parròquia del Lledó, van ser per a ell uns anys de treball sense parar. Amb ell preparàvem les celebracions dels temps litúrgics pels infants del col·legi i amb ell preparàvem les celebracions a la comunitat cristiana del Lledó, cercant l’objectiu pel curs, o per l’Advent i Quaresma, les celebracions del Perdó, dels batejos...

El P. Lluís Vila ha estat el Missioner fidel, el Sacerdot consagrat pel Senyor, per a portar la Bona Nova a tots sense distinció. Ara ha rebut el premi pel seu treball i pels seus esforços. P. Lluís, descansa en pau i des del Cor de la Mare, vetlla per nosaltres que treballem encara en aquest món. P. Joan cmf

XVI Premi a la Iniciativa Cívica

Aquest premi, iniciat ,'any 2002, el concedeix anualment la Comisió Organitzadora de la Nit de Premis de Valls, amb l'objectiu de valorar i reconèixer aquell col·lectiu o entitat  que s'hagi destacat especialemnt en el darrer any, o bé que presenti una trajectòria mereixedora de ser distingida.

En aquesta edició l'entitat guanyadora és el MENJADOR SOCIAL LA TAULADA per la gran tasca social i d'atenció a les persones que estan realitzant.

El menjador social La Taulada es va crear per iniciativa del pare claretià Joan Font, rector de la Parròquia de la Mare de Déu del Lledó, i un grup de persones voluntàries.

Arran de fer poc més de dos anys de la seva posada en marxa, al desembre de 2013, el menjador social La Taulada ja ha esdevingut una peça rellevant del tercer sector. Distribueix una mitjana de 100 menjars diaris i en moments puntuals ha arribat a 140.

El menjador social està  complint amb escreix les espectatives que s'hi van dipositar, tant des de la cobertura de les necessitats com de la col·laboració ciutadana.

Enre els benefactors hi trobem des de les grans superficies fins a petits comerços, particulars, entitats i empreses que dia rere dia nodreixen el rebost del centre. Més d'una trentena de voluntaris s'encarreguen de preparar el menjar, servir els àpats i fer-se càrrec de la infraestrucrura. Els voluntaris són l'ànima del menjador, ja que sense ells no seria possible tirar endavant el projecte.

A més d'aquests voluntaris, hi ha grups de joves que en època de vacances donen suport a totes les tasques i persones que col·laboren en accions puntuals.

També cal esmentar que un centre docent de la ciutat convida als seus alumnes a passar pel menjador, a les hores de plena activitat, a fi que els estudiants adolescents coneguin i visquin  una mostra més de la realitat de la nostra societat.

 

 

FES-TE SOCI DE "LA TAULADA"

A mesura que LA TAULADA va agafant  empenta s'ha d'assegurar la seva continuitat, per això s'ha engegat una campanya per captar socis, que amb la seva aportació, ho puguin fer possible

Menjador social

Si voleu estar al corrent dels darrers avenços del menjador social de la nostra ciutat cliqueu damunt de 

LA TAULADA